LOG OUT

FMC FORECAST PAGE

FMC FORECAST sayfasına nereden ulaşırsınız, girilecek değerleri nereden ediniriz, girilen değerler ne işe yarar, bu sayfaya değerleri ne zaman girmeliyiz, ve bu sayfa ne işe yarar ?

 

DeÄŸerli ArkadaÅŸlar,

Yanıtlarınız için teÅŸekkür ederim. Konuyu toparlama vakti geldi.

FORECAST sayfasına DESCENT sayfasının sol alt köÅŸesinde çıkan FOREACST seçeneÄŸine basarak geçeriz.

DESCENT PAGE

FORECAST sayfasının ne iÅŸe yaradığına gelmeden önce FMC nin alçalmayı nasıl planladığına bir bakalım. FMC, alçalacağımız meydana giden yol üstünde bulunan en yüksek alçalma kısıt irtifasından baÅŸlayarak, CRUISE irtifasına kadar çıkan bir alçalma hattı planlar. ÖrneÄŸin YALOVA üzerinde 6,000 feet te kısıtlama varsa bu irtifaya alçalacak ÅŸekilde plan yapar. Bu süzülüÅŸ hattı FLIGHT IDLE güçle uçulacak ÅŸekilde hesaplanır. Yani otopilot gaz kollarını geri çeker, ve bir planör gibi süzülüÅŸ hattında alçalmaya çalışır. NAVIGATION DISPLAY üzerinde saÄŸ alt köÅŸede, bu süzülüÅŸ hattının üzerindemiyiz, altındamıyız, neresinde olduÄŸumuzu gösteren, GLIDE SLOPE benzeri bir grafik bulunur.

Peki bu süzülüÅŸ hattının üzerinde veya altında kalmamıza ne sebep olabilir ?

Birincisi ve en önemlisi rüzgarlar, ikincisi alçalmayı hesapladığımız irtifa ALTITUDE cinsinden ise altimetre deÄŸeri, üçüncüsü ise buzlanma ÅŸartları mevcutsa FLIGHT IDLE dan yüksek bir güç ile alçalacağımız için THERMAL ANTI ICE (TAI) nin devrede olup olmadığı.

Irtifa rüzgarları FMC ye girilmesine raÄŸmen STAR noktaları için FMC LEGS sayfasına rüzgar bilgisi girilemez.

Alçalmaya baÅŸlamadan önce iniÅŸ meydanımızın ATIS ini dinlemeye çalışırız. Uzaklık nedeni ile ATIS i alamıyorsak, bu durumda OPERATIONAL FLIGHT PLAN (OFP) üzerindeki bilgileri kullanırız.

FORECAST sayfasını alçalma hazırlıklarını yaptığımız zaman ve alçalmaya baÅŸlamadan önce doldururuz.

FORECAST PAGE

Öncelikle 3 adet irtifa ve rüzgar gireriz. Birincisi genelde bulunduÄŸumuz irtifa ve rüzgarı, bunu ND den okuyup girebiliriz. Ä°kincisi CRUISE irtifası ile iniÅŸ meydanımızın irtifası arasındaki orta bir irtifadaki rüzgarı gireriz, bu bilgiyi OFP den alırız. Üçüncüsü ise iniÅŸ meydanımızın son rüzgarını yer artı 1,000 rüzgarı olarak gireriz. Bu bilgileri herhangi bir sırada girebiliriz, FMC onları doÄŸru sıraya sokar.

Daha sonra iniÅŸ meydanı altimetre deÄŸerini gireriz, bu bize ALTITUDE cinsinden olan irtifaları doÄŸru görmemizi saÄŸlar. TRANSITION LEVEL deÄŸeri altimetre deÄŸerini ne zaman kullanacağını sisteme belirtir. Aynı zamanda, bu irtifa geçilirken PFD de bize ikaz verdirir. TAI kullanıp kullanmadığımızı belirtiriz. Son olarak da ISA deviation deÄŸerini biliyorsak gireriz.

Bütün bunlar FMC nin süzülüÅŸ hattını doÄŸru hesaplamasını saÄŸlar.

Åžimdi iÅŸin püf noktasına gelelim: gerçekten FORECAST sayfası ne zaman iÅŸimize yarar ?

Yanıt: arka rüzgar aldığımızda ! 

Alçalmada esas sorun yüksek kalmak. Kafa rüzgarı aldığımızda, yer süratimiz düÅŸüyor, alçalma kolaylaşıyor. Fakat kuyruk rüzgarı aldığımızda, yer süratimiz artıyor ve yüksek kalma riski oldukça artıyor. Dolayısı ile kafa rüzgarı varsa FORECAST sayfasını doldurmak için çok uÄŸraÅŸmanıza gerek yoktur. Ama kuyruk rüzgar oldukça güçlü ise, FORECAST sayfasını doldurmanız gününüzü kurtarabilir.

Bundan sonraki Haftanın Sorusu yazılarımıza ilk doğru yanıtı veren arkadaşımıza BONUS puan vereceğim.

Hepiniz emniyetli uçuÅŸlar dilerim.

Ali Camat

Comments

Posted by Necmettin Cinar  
on December 9, 2012, 9:56 pm

des bölümünde ulasiriz girilen degerler alcalmada  belirli feet yüksekliklerdeki rüzgar degerleridir.ALT ve WIND degerlerini gireriz.ne zaman girilecegi tam olarak bilemiyecegim ama alcalmaya biraz kala girilir diye düsünüyorum.Wind charts larinda bu degerleri buluruz orada yükseklik ve belirli cizgilerle rüzgar süratleri yazilidir.




Reply to this comment
Posted by Kutlu Hakan Sevindik  
on December 10, 2012, 9:36 am

FMC FORECAST sayfasına, Vertical Flight Planı (Dikey uçuÅŸ planını) oluÅŸturulduktan sonra FMC nin Descent sayfasından "FORECAST" sekmesiyle ulaşırız.



Bu sayfanın faydası, girilen rüzgar bilgileri ile pilotun uçağın varış meydanında uygulayacağı en uygun alçalma ve iniÅŸ rotasını planlaması ayrıca meydana gelecek olası hava deÄŸiÅŸikliklerini takip edebilmesidir.  



Bu sayfaya ilk deÄŸerleri kalkış meydanında FMC programlarken aldığımız varış meydanı METAR bilgileri ile girmeli ve rota boyunca da yeni alacağımız varış meydanı METAR bilgileri ile de güncellemeliyiz.



Ek olarak, bu sayfada Cabin Rate bilgisi otomatik hesaplanmakta olup, bunda herhangi bir giriÅŸ veya düzeltme yapmak mümkün deÄŸildir.



 



 




Reply to this comment
Posted by Kutlu Hakan Sevindik  
on December 10, 2012, 9:54 am

Hocam yukarıda yazdıklarımda bir ekleme yapmak istiyorum. Varış meydanı Metar bilgileri derken, "yaklaÅŸma seviye rüzgarları" olarak belirtmek daha doÄŸru olacak sanırım.




Reply to this comment
Posted by Nevzat OLUM  
on December 11, 2012, 1:44 am
Peki bu rüzgar değerlerine güncel olarak nereden ulaşabiliriz? Ya da bu detayı veren programlar mevcut mu?

Reply to this comment
Posted by Serhan Önür  
on December 11, 2012, 5:22 pm

Evet, bu deÄŸerleri aktive sky gibi anlık metar durumlarını alıp sim'e gönderen programlar vasıtası ile almak mümkündür. Ä°nilecek meydan metar ve bu meydan üzeri irtifa bilgileri ile yol üzeri (uçulan rota) meydan bilgilerinden de söz konusu bilgileri almak mümkündür.



Söz gelimi LTBJ varış meydanınız, bu meydan için 3000 ft, 6000 ft rüzgar yön ve ÅŸiddet deÄŸerlerini aldınız diyelim ancak FL180 de geldiÄŸiniz rota üzerinde LTBS veya LTBO meydanlarından herhangibiri var ve siz FL180 civarında bu meydanlardan birine daha yakın olacaksınız bu takdirde FL180 seviyesi için bu meydan üzerinde ki ilgili seviyeyi girerseniz daha doÄŸru bir iÅŸlem yapmış olursunuz....



Saygılar,



Serhan Önür




Reply to this comment
Posted by Nevzat OLUM  
on December 11, 2012, 7:05 pm
Peki hocam active sky ya da benzeri bir program kullanmadan internetten, bu bilgileri anlık olarak, ör. Metar durumu gibi bizimle paylaşan siteler var mı?


Reply to this comment
Posted by Serhan Önür  
on December 16, 2012, 8:13 pm

Biraz geç bir cevap oldu kusura bakmayın lütfen. Evet, elbette var. NAOO ve daha pek çok siteden anlık (20 dk öncesine ait veriler genellikle en yakın veriler olmakta) metar bilgilerini alabilirsiniz. Ali (hocamın) Kaptanımın sorusunu dağıtmak istemem ancak, bu verileri aldıktan sonra FS içerisine sizin tanımlamanız, girmeniz gerekecektir. olabildiÄŸince gerçeÄŸe yakın olması için. Oysa aktive sky vb. programların en güzel yanı bu bilgileri Fs içerisine bizim yerimize otomatik olarak girmeleri ve veri aldıkçada güncellemeleridir. Bu nedenle tercih edilmektedirler. Umarım açıklayıcı olmuÅŸtur.



Saygılar...



Serhan




Reply to this comment
Posted by Kutlu Hakan Sevindik  
on December 11, 2012, 9:28 am

Hocam yine eklemek istediÄŸim bilgiler var. (dokümanları okudukça ekleniyor bunlar.)



Trans LVL satırına ineceğimiz meydanın transition level değerini giriyoruz.



TAI on/off kısmına, alçalma esnasında olası kullanılabilecek Anti-ice sistemlerinin baÅŸlama ve bitiÅŸ irtifalarını giriyoruz. Bu sayede FMCS bu seviyeler arasında motorlara alçalmada normal boÅŸta (idle) itme gücüne ek olarak gerekli olan bir miktar daha boÅŸta (idle) itme gücü (thrust) ekliyor. (Buna benim yorumuma göre) Çünkü anti-ice sistemleri devredeyken motorlardan sıcak hava akımı alacağı için itme gücü eksiltir ve bu da alçalma düzenimizi bozar. 



ISA Dev (International Standard Atmosphere Deviation) Buraya alçalma planında kullanılacak olan ISA Dev deÄŸerini giriyoruz. (Not: Bu konu derin sanırım hocam, detaylı incelemekte fayda var diye düÅŸünüyorum.)



ONH: Buraya alçalma rotamızdaki transition level üzerindeki QNH deÄŸeri giriliyor. Amaç, basınç ve gerçek irtifalar arasındaki farkı telafi etmek. Bu QNH deÄŸeri isteÄŸe göre inches of mercury veya milibars olarak girilebiliyor. Buna benim yorumum (doÄŸru mu bilmiyorum), TL irtifasını geçerken QNH deÄŸerini deÄŸiÅŸtirdiÄŸimizde irtfia göstergesinde meydana gelen ani irtifa deÄŸiÅŸimini önlemek için, ÅŸeklinde hocam.



Saygılarımla,



 




Reply to this comment
Posted by Necmettin Cinar  
on December 11, 2012, 11:54 pm

Forecast icin program olarak kendim Active sky 2012 kullaniyorum,birde su sayfayi kullanirim.



http://www.flyingineurope.be/aviation_weather_maps.htm




Reply to this comment