LOG OUT

AUTOSLAT

Geçen haftaki sorumuz bu haftanın sorusuna yol açtı. B738 uçağında AUTOSLAT nedir ? nasıl ve ne zaman çalışır, ne iÅŸlev görür ? 

Yanıtlarınızı forumda vermenizi rica ederiz.

CEVAPLANDI

DeÄŸerli ArkadaÅŸlar,

Bu haftaki sorumuzu UFUK ÖZDEMÄ°R arkadaşımız çok güzel yanıtlamış. Beni özellikle memnun eden husus AUTOSLAT çalışmasını gösteren test uçuÅŸu videosu oldu. Seyretmeyen varsa muhakkak izlemelerini öneririm. Video da Stall durumuna gelirken AUTOSLAT ların nasıl devreye girdiÄŸini ve kanadın stall dan çıkmasını saÄŸladığını görüyorsunuz. BONUS arkadaşımız UFUK ÖZDEMÄ°R’e gidiyor. Bu arada ÖZCAN TAÅž arkadaşımızın da hakkını yemek istemem, Özcan’da yanıtı çok güzel toparlamış ve bizlere sunmuÅŸ. Her iki arkadaşımıza da katkılarından dolayı çok teÅŸekkür ediyorum. 

DoÄŸru yanıt verilmiÅŸ, bir kez daha kayda geçmesi açısından yanıtı burada tekrarlıyorum.

AUTOSLAT, Flap’ların 1, 2, ve 5 derece açık olduÄŸu durumlarda kanadın yüksek hücum açısına gelip stall olmaya yaklaÅŸtığı durumlarda, hücum kenarı Flap ve Slat’ların otomatik olarak tam açılmalarını saÄŸlar. Flap’lar 5 dereceye kadar açıldığında “Leading Edge Devices” yani hücum kenarı Flap ve Slat’lar yarı açık konumunda olurlar. Hücum kenarında bulunan Flap ve Slat’lar düÅŸük süratlerde kanadın kaldırmasında ve yüksek hücum açılarında uçabilmesinde en büyük etken olduklarından, Stall dan çıkabilmek için bunların tam olarak açılması son derece önemlidir. Boeing'in ürettiÄŸi deÄŸiÅŸik üretim blok seri numaraları uçaklarda bu sistemin iÅŸleyiÅŸinde bazı deÄŸiÅŸiklikler görülebilir.

AUTOSLAT operasyonu normalde B Hidrolik sistemi tarafından beslenir. Yukarıda okuduÄŸunuz gibi bu sistemin son derece hayati olması nedeni ile, B Hidrolik sistemi gayri faal olduÄŸu durumlarda sistemi hala çalışır kılabilmek için geçen sorumuzda iÅŸlediÄŸimiz PTU (Power Transfer Unit) A Hidrolik systeminden beslenerek devreye girer. 

Yukarıda belirtildiÄŸi gibi “Leading Edge Devices” yani LE son derece önemlidir, bundan dolayı iniÅŸ ve kalkışlarda Flap’lar açıldığında “Flap 1, GREEN LIGHT” diyerek, yeÅŸil ışıkla LE’lerin açıldığını kontrol ederiz. 

Sistemin iÅŸleyiÅŸini YouTube da bulunan Video dan izleyebilirsiniz. 

Bu haftaki sorumuz da burada tamamlandı. Bir sonraki sorumuzda buluÅŸmak üzere, hepinize iyi haftalar ve emniyetli uçuÅŸlar dilerim.

Comments